'Toplu Taşıma Araçlarının Yakıtları Subvanse Edilsin KDV ve ÖTV'den Muaf Tutulsun' 01 Ağustos 2023, 03:31
Benzin ve motorine üst üste yapılan zamların ardından bir de KDV ve ÖTV darbesi geldi! Okkalı zamlar sonrası Benzin ve motorinin litresi 40 TL'ye dayandı. TTİSVEREN Genel Başkanı Kemal Çetin, toplu taşıma esnafının araçlarında tükettiği yakıtın KDV ve ÖTV’den muaf tutulmasını talep etti.
Benzin ve motorine üst üste yapılan zamların ardından bir de KDV ve ÖTV darbesi geldi! Okkalı zamlar sonrası Benzin ve motorinin litresi 40 TL'ye dayandı.
Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası (TTİŞVEREN) Genel Başkanı ve S.S. İstanbul Özel Taşımacılık Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kemal Çetin, toplu taşıma esnafının araçlarında tükettiği yakıtın KDV ve ÖTV’den muaf tutulmasını talep etti.
KDV zammı ve dolarda yaşanan artış sonrası 6 lira birden zamlanan akaryakıt fiyatına ÖTV zammı da yansıyınca ülkedeki tüm alanlarda ekonomi etkilendi.
Toplu taşıma sektörünü de etkileyen Akaryakıt zamları KDV ve ÖTV darbesini değerlendiren Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası (TTİŞVEREN) Genel Başkanı ve S.S. İstanbul Özel Taşımacılık Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kemal Çetin, “Yağmur gibi yağan zamlar toplumu etkiliyor. Fakat en fazla benzin ve motorine yapılan zamlar etkiliyor. Taşımaya olan etki ile günlük yaşamımızın tamamına bu zamlar etki ediyor. Benzin ve motorine yapılan KDV ve ÖTV ile katmerleşen zam toplu taşımaya darbe vuruyor! Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar toplu taşıma hizmeti veren esnafı havlu atma noktasına kadar getirdi. Geçtiğimiz günlerde KDV zammı ile birlikte akaryakıt fiyatlarına 6 TL birden artış yapıldı. Benzin mazot LPG fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Araç sahiplerine son olarak ÖTV büyük bir darbe vurdu. Akaryakıtta litre fiyatı 40 TL’ye dayandı. Akaryakıtta yaşanan zam furyası bitecek gibi görünmüyor.” Dedi.
Akaryakıta gelen fahiş zamların toplu taşımayı vurduğuna dikkat çeken Genel Başkan Çetin, “Türkiye’de yüksek enflasyon, akaryakıt başta olmak üzere pek çok ürüne peş peşe zam olarak yansıyor. Petrol fiyatlarındaki ve dövizdeki artış en çok toplu taşımayı etkiledi. Akaryakıt fiyatlarında yüksek artışlar ve KDV ve ÖTV yükleri, tüm vatandaşlarımızla birlikte toplu taşıma esnafımızın da belini büktü. Zamları katmerleştiren KDV ve ÖTV darbesi kamu hizmeti yapan toplu taşımayı hizmet veremez hale getirdi. Ülkemizin tüm illerinde toplu taşıma hizmeti veren esnafımız zor durumda. Yaşanan astronomik zamlara rağmen toplu taşıma ücretlerinde maliyetleri karşılayabilecek düzeyde artış ta yapılmıyor. Elbette yapılan her zam, ekstra bir yük olarak vatandaşların sırtına yüklenmektedir. Benzin ve motorine üst üste yapılan zamlar, KDV ve ÖTV ile yükselen maliyetler nedeniyle, ne yazık ki insanlarımızın toplu taşıma fiyatları da değişecektir.
Toplu ulaşımın önemine dikkat çeken Genel Başkan Kemal Çetin, “Toplu taşıma hizmeti, Kamu hizmetidir. Vatandaşlarımız tarafından öncelikli olarak tercih edilen toplu taşıma, trafik yoğunluğunu azaltıyor, hava kalitesini artırıyor, ekonomik olması nedeniyle vatandaşların ulaşım maliyetlerini düşürüyor. Toplu ulaşımın kalitesi ve sürdürülebilirliği maliyetlerin karşılanması ile olabilir. Bu nedenle; toplu taşıma esnafının araçlarında tükettiği yakıt subvanse edilsin KDV ve ÖTV’den muaf tutulmasını talep ediyoruz.” Sözlerine yer verdi.
DIĞER HABERLER
-
Öz Ulaş Yönetiminden, İSTASKOOP'a Ziyaret
17 Eylül 2024, 23:50 -
Başkan Çetin’in Mevlid Kandili Mesajı
14 Eylül 2024, 15:11 -
Başkan Çetin'den 30 Ağustos Mesajı
29 Ağustos 2024, 16:00 -
TTİŞVEREN Bitlis Şube Başkanı Satık'tan, TTİŞVEREN ve İSTASKOOP Başkanı Çetin’e Ziyaret
17 Eylül 2024, 12:08 -
'Toplu Taşıma Araçlarının Yakıtları Subvanse Edilsin KDV ve ÖTV'den Muaf Tutulsun'
01 Ağustos 2023, 03:31 -
Başkan Çetin, 'İBB'den Alacaklarımız Takvime Bağlanmıştır'
13 Haziran 2024, 18:00 -
Özel Halk Otobüsü İşletmecileri'nden İmamoğlu ve İETT'ye Teşekkür
19 Temmuz 2024, 12:00 -
İstanbul Özel Halk Otobüslerinin Kontak Kapatacağı İddiası Yalanlandı
13 Haziran 2024, 13:37